2010-12-12

Rocky Road Fudge

Till dessa smarriga chokladbitar behöver du följande:

200 g mörk choklad
200 g mjölkchoklad
397 g sötad kondenserad mjölk (en liten burk innehåller 397 g)
25 g smör
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl minimarshmallows (eller ta stora och klipp isär de i småbitar)
2,5  dl jordnötter. Helst osaltade men hittar du inte det så lägg de slatade i en handduk och gnugga av saltet så gott det går.

1. Klä en mindre form, ca 20x25 cm, med aluminiumfolie.
2. Bryt chokladen i bitar. Smält över vattenbad choklad, smör och kondenserad mjölk.
3. Rör då och då tills alltsammans smält samman till en slät smet.
Låt svalna något. Rör ner vaniljsockret.
4. Blanda sist i marshmallows och jordnötter - rör inte för mycket för då smälter marshmallows. Bred ut smeten i formen och kyl minst 4 timmar.
5. Skär i rutor. Förvara i kyl.


6 kommentarer:

Helena sa...

En jävel på att vara snabb då :) Du kan lita på att jag kommer göra dom imorgon!
Puss påre. Pussa på lillen också!

Malin sa...

Hehe, ja visst..:) Här går det undan vettu ;)
// Puss påre!

Cornelis Brasse Blinkers sa...

Nu har jag provat receptet. Avsmakning får bli i morgon. Dags att sussa nu efter Rocky Road Fudge, mintknäck, mozartkulor och en underbar frukt-& mandelchoklad. Den ska du prova! Jag har hittat på den själv. Ska försöka komma ihåg receptet så kan du få det. Puss o kram!

Malin sa...

Värst vad du var duktig igår då syster :) Det receptet provar jag gärna, tack så mycket :) Lägg ut det på bloggen vettja!
// Puss o kram!

Helena sa...

Gott blev det :) Och ett bränt finger.. Ingår i julbaket ;) Bytte dock ut jordnötterna mot cashew. Mums mums!

Malin sa...

Ja, det kan man ju ha i oxå ju :) Kul att du gillade fudgen :)
// Kram!