2011-01-21

En mus i vårt hus

Igår när jag stod och plockade undan i köket hörde jag nåt som rasslade vid köksskåpet i hörnet. Rätt som det var damp det ner en mus, en rätt stor mus ca 10 cm lång UTAN svansen inräknad!! Han satte sig på micron som står i hörnet på köksbänken och där satt han kvar! Ludde satt kvar i sin matstol efter maten så jag sprang in till grannen som som tur var var hemma. "Du måste hjääälpa mig!! Det står en mus på micron"!!! Han blev också lite nervös såg jag men satte på sig handskarna och följde med in ;) Musen satt kvar och vi kunde närma oss utan att den blev rädd och drog. Men vi kom inte på nåt bra sätt att fånga den, var så nervösa och skräckslagna båda två :S Ja, skräckslagen!! Den var mycket större än en vanlig mus!! Så musen hann klättra upp igen innan vi fick för oss hur vi skulle ta den :) Hade inte sett det tidigare, men under hörnskåpet (på väggen) är ett rätt stort hålrum, alltså bakom skåpet i hörnet, så där, jag gissar av misstag, ramlade musen ner. Han kissade och bajsade innan han drog, den saten ;)

B fick köpa med sig råttfällor hem så vi satte ut några men ingen mus hade "fastnat" i dom :(
Jag mailade till vår kontaktperson här igår kväll och i morse kom dom och kollade på hålet och satte igen det :)
De är verkligen snabba här :) Bra service för sina hyresgäster, det gillas :)

När de var här och fixade frågade jag samtidigt om lampan i sovrummet går att byta ut. Sitter en ful takplafond i glas där nu som inte går att ta bort för elkablarna är liksom sattfasta i själva lampan. Den vill vi inte ha så de åkte och hämtade en elkontakt och nu håller de på och byter ut den :) Hur bra är inte det?! De är så trevliga och schyssta så inget är ett problem för dom :)

Nu har skrutten vaknat efter sin förmiddagslur så nu blir det frukost :)

2 kommentarer:

Cornelis Brasse Blinkers sa...

Hahaha, det var roligt! Inte ska du vara rädd för en mus. Det är en del av charmen med att bo på landet. Vart var katterna om jag få fråga?

Puss

Malin sa...

Hehe, nej man kanske vänjer sig :) Men den VAR läskig! Katterna låg väl uppe och sov som vanligt ;)

Puss!