2011-01-19

Dagis. På gott och ont....

Eller förskola som många säger. Vet att det heter så nu förtiden men jag säger dagis och kommer fortsätta med det ett tag... Tills jag förmår mig att ändra mig ;)

Luddeskrutt har fått dagisplats! :) På avdelning Lillstugan på Mariebergs Förskola i Östhammar. En helt nyöppnad avdelning som kommer vara en ren småbarnsavdelning. Det gillar jag :) De första barnen började i måndags och den 31/1 är det dags för inskolning för skrutten :)

Det är delade tankar när det gäller det här med dagis. Jag tror det kommer gå jättebra för Ludde där. När vi var och hälsade på på öppet hus på avdelningen förra fredan var det inga som helst problem. Han kröp runt och lekte med de andra barnen och hoppade tom upp i fröknarnas knä :) Det som känns värst är att nu är mammaledigheten officiellt slut. Nu ska man börja jobba på riktigt igen. Inga fler lata hemmadagar med bara han och jag. Jo, det kommer det iofs bli. Jag kommer bara jobba måndagar, onsdagar och fredagar så tisdag och torsdag har vi ledigt. Men ändå!! Min lilla skrutt har blivit så pass stor nu att det är dags för han att börja på dagis och dags för mamma att börja jobba igen...( Usch, lite avigt känns det allt... Hade jag (vi) haft råd hade jag varit hemma ett tag till.

Och samtidigt så känns det kul! Kul att Ludde får träffa kompisar och lära sig nya saker som han bara kan lära sig av att se andra barn och vuxna göra samma sak. Kul att han får leka med barn stora som han själv.

Och samtidigt är det skönt att få in lite vardagsrutiner. Gå upp på morgonen, äta frukost, åka till dagis, bli hämtad osv... Det ska bli skönt!

Men jag kommer sakna min skrutt :( Kommer sakna att inte få gosa med han i vår säng på morgnarna, så länge som vi vill. Men men.. Man kommer nog in i det allt eftersom. Det kommer bli den nya vanan i familjen.

2 kommentarer:

Sofia sa...

Lycka till!
Ni kommer att hitta många andra stunder ni kan mysa och så finns det ju underbara helger.
Han kommer att lära sig så mycket grejer och jag såg en tuffare Hanna redan efter tre dagas inskolning. Första hela dagen själv hade gott bra sa Johan när han hämtade :-)

Grattis i efterskott på 1-årdagen Ludde
Kram Sofia

Malin sa...

Tack :) Jo, det kommer gå jättebra för han. Det är värst för mamma :S Men som sagt så kommer man nog in i det snabbt och det blir som en ny vana det där.. Kul men lite vemodigt :)

//Kram kram!