2009-08-07

Hmm...har lärt mig en sak...

..att man ska inte vänta med att blogga om man vill skriva om det man vill komma ihåg!

Vi var ju som sagt iväg på en liten roadtrip i veckan. Jag minns det mesta och de flesta platser vi besökte men långtifrån allt... Vi for iväg i lördags ner mot Mariestad. Vi bodde där en natt på en jättefin camping, Ekuddens camping. Och vet ni, världen är bra liten. På morgonen utanför servicehuset mötte B på några grannar härifrån =) Vad är oddsen för det ca 30 mil på en camping...?! Tyvärr kunde vi inte vara kvar och umgås med dom eftersom vi skulle fara vidare neråt mot Överlida.

Så vi for neråt. Tog landsvägar och mindre vägar just för att det gick snabbast och dels för att man får ju se så himla många platser då. Vi åkte igenom både Trädet, Hulu och en mysig liten ort som hade ett fik vid en damm, Bastu Kvarn. Det är så svårt att beskriva platserna så här i efterhand och bilderna har jag inte lagt upp ännu så det kommer.. Men en helt underbar plats i solen som vi aldrig skulle ha sett om vi åkt E20 istället.

Så framme i Överlida. Världens minsta ort tror jag =) En grill och en liten kiosk var allt i affärsväg...=) Men vi klarade oss bra. Stugan och campingen var jättefin med utsikt ut över vattnet och änderna som simmade utanför. På måndan åkte vi ner till Ullared! Vilken upplevelse! Visste det var stort, min inte så STORT!!! Helt sjukt. Var där i fem timmar och jag var inte ens ner på nedervåningen och hann inte gå runt på hela övervåningen... Helt sjukt! Vi plockade på oss grejer och kläder så det fyllde en hel vagn. Kalaset gick på 1900:-!!! Vilka kap vi gjorde =) Massa käder och pryttlar =)
Det spöregnade men ändå var det kö in under hela dan. Vi åkte tillbaka till stugan vid 16-tiden och då fortfarande var det kö in... Blir till att åka ner i höst igen när det är lite lugnare =)

Sen på tisdan for vi vidare uppåt mot Katrineholm där vi bokat stuga för natten. Vilken sunkig lya!! Riktig gammalt och slitet men det dög för en natt. Servicen var däremot super och man kunde beställa pizza från stan och fick utkörd ända upp till stugan =) Vilken lyx det var =)
På tsdagsmorgonen gick vi upp tidigt och for hemåt. Tog en avstickare in till Gränna där vi stannade ett tag och tog en glass och mös nere vid vattnet i hamnen. En riktigt mysig liten ort. Och självklart kollade vi på när dom gkorde polkagrisstänger och köpte med oss lite hem =)

Var hemma runt 14-tiden och det var riktigt skönt! Borta bra men hemma bäst! Så är det verkligen!

Vi hade iallafall en supermysig semester =) Tack älskling!!

Kramar / Malin

Inga kommentarer: