2011-02-05

Influensa

Hittade detta på Smittskyddsinstitutets hemsida:

"Typisk influensa börjar plötsligt. Man fryser och känner sig febrig och allmänt riktigt dålig efter att ha varit alldeles pigg någon timme innan. Det värker i alla muskler och gör till och med ont när man rör ögonen. Man får torr hosta som förvärras genom att slemhinnan i luftvägarna angrips. Ibland kan man tro att man har fått en hjärtinfarkt, eftersom den delen av luftstrupen som ligger bakom bröstbenet kan göra ordentligt ont. Det som bäst skiljer influensa från andra virusinfektioner är kanske det plötsliga insjuknandet, och att man känner sig så förskräckligt sjuk. Men alla blir inte lika sjuka, en del får bara snuva, och andra får inga symtom alls."

 Det är influensa jag fått helt klart! Den varar i 3 dar upp till en vecka... Hoppas bara i 3 dar för mig ;)

3 kommentarer:

Madde sa...

Krya på dig tjejen! Aldrig kul att vara sjuk.

Kram kram Madde

Sophie sa...

Så ni är också inne i dagissvängen nu. Det är en jobbig period i början när alla sjukdomar ska gås igenom för nästan alltid så blir förädrarna sjukast, iaf så har det varit så för oss! Victor började på dagis i oktober och i snitt så har han väl gått 3-4 dagar i stöten innan någon ny förkylning, magsjuka eller annat drabbat oss! Peppar peppar så har vi klarat en hel vecka nu och är fortfarande friska! Hoppas nu att du kryar på dig snabbt och att det har gått över med magsjuka på dagis, så att ni inte får det nästa vecka. Vi kanske ses på dagis någon dag, Victor går på Saffran.
Krya på dig nu!
Kram
Sophie

Malin sa...

Tack Madde! :) Jag mår lite bättre nu.
Sophie: Ludde kräktes igårkväll och nu är B magsjuk :( Jag har klarat mig från det iaf men mår inte så himla bra i övrigt. Fortfrande ont i kroppen men klarar iaf att va uppe. Jag kan tänka mig att det kommer bli en hel del sjukdomar nu när dagis dragit igång :( Träffade Victor på Saffran härom dagen när vi var på rundvandring :) Ludde kommer va på Saffran på morgnar och eftermiddagar så vi kanske ses där :)
Kram kram!!