2012-04-19

Om Ludwig och utvecklingssamtalet på dagis igår

Det gick jättebra. Ludwig är ju så duktig och snäll, försiktig och försynt. Men hans fröken har sett en markant skillnad från första dagen han kom till Lillstugan till idag. Han har blivit tuffare, lärt sig säga ifrån och inte bli överkörd hela tiden. Han tar sig för och säger vad han tycker. Visar sina känslor. Förutom när han blir arg, då gömmer han ansiktet i händerna en stund, sen är det bra. Han förlitar sig på alla de vuxna på förskolan. Vid lämning och hämtning kan det ju vara lite olika personal från dag till dag, men det har inte han brytt sig om. Han har känt sig trygg.

Lite sorgligt blev det också. Nästa fredag ska Ludwig börja skolas in på en annan avdelning :( Lillstugan är en småbarnsavdelning så de stora barnen får nu flytta för att de små ska få komma in... Hans fröken tycker också det är sorgligt. Dessa små knoddar har ju varit med där sen allra första början, då Lillstugan var nybyggd. De är de första barnen som nånsin gått där. Och nu försvinner dom :( Visserligen bara över gården, men ändå... Nu ska min lilla skrutt flytta till de stora barnen. Han kommer bli så stor han med då... Men hans bästis Viggo kommer få följa med honom till den nya avdelningen :) Lycka!!

Det kommer säkerligen gå bra. Jag kan ju inte låta bli att undra hur han kommer ta det. Som på morgnarna när de ska gå över till Lillstugan från "öppningsavdelningen". När vissa barn får följa med hans nuvarande fröknar och inte han. Kommer han bry sig om det?! Eller kommer han ha det så bra på hans nya avdelning så han inte märker av det?! Självklart vill jag ju att han ska känna sig trygg och säker var han än är så är lite orolig över det....

Lillstugan är så fin. Så nytt och så fräscht allting. De andra avdelningarna i stora huset är lite sunkiga och gamla.... Kommer sakna Lillstugan! :(

Hon visade också en pärm dom har gjort. (Alla barn har en egen). Med den allra första bilden på Ludwig från inskolningen. Bilder när dom är ute och leker, åker Vasalaoppet och sitter inne och målar. Han kunde inte ens gå själv när han började där. Nu springer han snabbare än snabbast, tammesjutton ;) En del teckningar är sparade :) Dom anteckar även vissa speciella saker dom gjort. Vad dom tycker mest om att göra. Med datum för de speciella tillfällena... De har också en längdkurva där dom fyller barnets längd ungefär en gång om året :) Den här pärmen kommer följa med ända till den dan då förskolan är över och skolan tar vid. Så himla kul att ha!!

Nej, nu är det dags att natta den här lilla underbara varelsen och längta till morgondagen och hans "Heej" det första han säger när han vaknar ;)

Inga kommentarer: