2010-01-10

Kunde varit dagen D igår...

Igår var vi in en sväng på förlossningen för kontroll.

Det började i fredags med att jag fick fruktansvärda förvärkar vid 14.30 på dan. Det var typ 4 st på 40 minuter, kraftiga...Gick och tog en dusch för att slappna av och vänta på om det skulle hålla i sig. I duschen kände jag att det "pluppade" till och ut rann ca 2 dl vatten...Inga fler kraftiga värkar kom, däremot massa små förvärkar efter det. Sen avtog dom, men lite senare på kvällen lossnade lite av slemproppen typ varje gång jag var på toa...

På natten vid 3.30 vaknade jag av kraftiga förvärkar igen. Dom höll i sig som på dan ungefär. Jag somnade om emellan varje värk. Tänkte ju att jag måste få sova så mycket jag kan utifall det sätter igång. Och det var ca 10-12 min emellan så ingen fara än tänkte jag :) Sen igår vaknade jag som vanligt, men kände ingenting av värkarna.
Däremot vid 13-tiden när jag var på toa såg jag att det kommit lite blodblandat i trosan...Ringde förlossningen direkt och vi fick komma in på kontroll.

Packade ihop väskorna vi skulle ha med, tänk om vi skulle bli kvar :) och åkte vid 14.15. Var inne strax efter 15 och fick lägga mig i undersökningsrummet. Sköterskan tog blodtryck, tempen och jag fick väga mig.Sen fick jag ligga med Ctg i ca 30 min. Inga speciella SD då och bebisens hjärtljud var perfekta :) Efter det tycke barnmorskan att vi skulle ut och gå en sväng för att se om det skulle komma mer blod eller om det skulle börja rinna till mer vatten.
Efter en timme fick vi nog. Inget skulle hända där inte, det kände jag på mig. Så vi gick tillbaka till FL vid 17.00 och det skulle visa sig att BM var upptagen så vi skulle få vänta... Ända till kl 19!!
Hon kollade i bindan jag fått om det kommit nåt, men icke..En läkare kom och gjorde ultraljud för att se om det fanns tillräckligt med vatten och det gjorde det. Inte fullt så mycket som det borde, men iaf tillräckligt. Bebisen såg jättebra ut :) Sen gjorde hon en vaginal kontroll och det såg bra ut då med. Så det var bara att åka hem igen :(

Mycket skönt att allt såg bra ut, men också en besvikelse för att det inte hände nåt mer.Vi hade gärna sett att vår bebis följt med oss hem efter det där!!
Men den som väntar på nåt gott..;)

Så idag blir det en lååång promenad och massa spring upp och ner i trappan här hemma :)Imorgon ska jag köpa Hallonbladste och kanske även Ricinolja..;)

Hoppas, hoppas att det kan få igång det hela...

1 kommentar:

Helena sa...

Snart sa, snart sa! Jag ar forvantansfull och faktiskt nervos! :) Stor kram!