2011-06-23

Ljuva midsommar!

Hej hallå!!

Den här veckan har varit fylld med jobb jobb jobb.... Hur mycket kan folk handla egentligen?!
Dagarna före midsommar är våra största dagar på året. Idag, dagen före, är den allra största dan! (Förutom dan före julafton då) Sommargästerna kommer ut på riktigt, så nu drar våran försäljning igång på allvar.
Jobbat 5-15 idag!! 6-15 igår! Gissa om jag är mör i kroppen nu ;) Jag är köttansvarig och det kom ju inte bara nåt kilo grillkött igår! Snarare 2 ton kanske. Som skulle plockas om och fixas med på pallarna... Tur man är stark som en oxe ;) Ligger här på soffan mu, helt själv. Med en kaffe och datorn och bara lyssnar på ingenting. Det är så tyst så jag hör bara dånande ljud i huvet.

Idag har det varit sånt jävla ös på jobbet så ni fattar inte :) Vi är en relativt stor Coop Extra-butik och om jag skulle försöka förklara lite hur mycket folk vi haft idag så skulle det ändå inte gå och bli 100% rättvist berättat.... Men.. Kundvagnarna ute på parkeringen var slut, kunderna fick stå och vänta utanför i spöregn på att en kund som handlat klart skulle lämna sin vagn. Kö från kassalinjen ända upp genom hela butiken, förbi vårt lager och ner förbi mejeriet!!!! Ca 100 m!! Kunderna som skulle IN och handla kom inte in för det var köer ut!! Jamen ni fattar??! Sinnessjukt!! Vi kom inte ens fram så vi kunde fylla på med varor. Vi delade ut dricka och godis till kunderna som köade, packade i kassan till kunderna i alla 6 kassor för att underlätta! Under en dryg timme var det så som värst!! Sen var det "bara" kö ner till frukten ;) Ca 30m..;)

Undrar om folk verkligen förstår vilket jobb det ligger bakom allt i en butik en sån här dag?! Gör man det?
Att de som jobbar sliter arslet av sig flera dar (veckor tom iom att beställningarna måste bli rätt osv..)!
Tur att det bara är en sån här dag per år ;) Min kropp skulle inte orka fler ;)

Ja herregud! Nu är jag trött i kroppen. Ikväll är det pizzatorsdag här hemma ;) Sen ska jag inte göra ett jota! Kom förresten på här för en stund sen... Vad ska vi äta imorgon?? Vi har inte handlat nånting alls! Jag är så trött på allt vad mat heter så jag orkar inte ens tänka på vad vi ska äta :) B får åka och fixa nåt ikväll. Strax före stängning vid 20.50 ungefär lär det ju bara va 10 m kö i kassorna ;) Lugna bananer, hörrni!! ;)

Puss och kram!!!

3 kommentarer:

Fnulan sa...

Ja du, vi kunder förväntar oss bara att allt ska finnas där. Ni gör ett bra jobb ni!

Freddis sa...

Minns innan vi byggde om Maxi, innan scanningen fanns när det var midsommar/jul. När du fortfarande var kvar. Köer ner till charken. Köer som man ibland fick stå i upp mot två timmar.

Nu märks inte trycket på samma sätt. Men vi har kvar traditionen med Loka och dextrosol till personalen.

Trevlig midsommar!

Malin sa...

Haha, ja det kommer jag ihåg Freddis :) Loka och Dextrosol, även fast det är 10 år sen nu ;) Det var tider det!
// Kram!