2012-06-14

LCHF-bröd

Åhh, detta bröd är såå himla gott! Testa vettja :)

300 g keso
3 ägg
1 1/4 dl fibrex
1/2 dl krossade (eller hela om man vill) linfrön
1 1/2 msk fiberhusk
1 dl mandelmjöl
1 1/2 tsk bakpulver
3 dl riven ost
Salt, peppar och ca 1 tsk brödkryddor

Sätt ugnen på 225 grader. Rör ihop keso och ägg. Blanda i resten av ingredienserna. Bred ut allt på en plåt med bakplåtspapper, ca en halv cm tjock. Grädda i 15 minuter. Skär i bitar och förvara i plastpåse.

Jag har modifierat ursprungsreceptet lite grann, därav de lite konstiga måtten ;)

Det går att ha i precis vad man vill. Soltorkade tomater, oliver, fetaost, andra kryddor. Men skippa brödkryddan i sånt fall och ta hellre tex paprikakrydda. Osten kan du också lägga uppepå innan plåten går in i ugnen.

Enjoy!

Published with Blogger-droid v2.0.5

Inga kommentarer: